Transformem el sector de les cures des de l’ESS

Des de La Col·lectiva, l’Ateneu Cooperatiu de l’Hospitalet de Llobregat, volem convidar a totes les persones, veïnes, entitats i projectes de l’Economia Social i Solidària de la ciutat a participar en la III Taula Territorial d’aquesta edició 2020-2021 del projecte.

Ens trobarem el proper divendres 8 d’octubre, a les 17 h al Centre Cultural La Bóbila. L’objectiu és presentar un resum del mapeig i la diagnosi de l’ESS fet durant aquesta edició i els avenços realitzats en cada eix estratègic.

A més, comptarem amb la participació de l’Amaia Pérez Orozco que fará una intervenció sobre l’economia social i solidària al servei de l’auto organització de les cures.

En aquest mateix marc, des de la Taula de Cures que organitzem conjuntament amb CCOO L’Hospitalet i l’associació MUET (Mujeres Unidas Entre Tierras), hem pensat i dissenyat una jornada enfocada en les cures i el treball de la llar, que tindrà lloc el dissabte 9 d’octubre a partir de les 10 h a Fabra i Coats.

La Covid-19 ha deixat entreveure les mancances del sistema sanitari i de les cures. Des de l’Ateneu Cooperatiu de l’Hospitalet — La Col·lectiva, volem escoltar les veus “oblidades” dels col·lectius que treballen sobre les cures.

Com a proposta transformadora, existeix la possibilitat de mirar cap a l’economia feminista i per això, hem convidat a l’Amaia Pérez Orozco. Perquè sense ser feministes, no podem parlar d’ESS.

En la primera taula “Experiències arrel de la Covid-19” es farà una breu explicació dels resultats obtinguts fins ara en la Diagnosi i propostes de dignificació de les cures a l’Hospitalet i les companyes que han participat durant l’últim any en la Taula de Cures intervindran explicant les seves vivències. Més tard hi haurà un Espai d’autocura i benestar a càrrec de la Cooperativa Brotes, una proposta per alliberar tensions generades del treball de cures. A la tarda, hem plantejat el debat sobre “Treball de la Llar, ESS i Sindicalisme“.

Per tal de facilitar les inscripcions, hem creat aquest Google Forms: https://forms.gle/fXziiFLt2kSVomEE9

Així mateix, volem incorporar la mirada i les experiències de les companyes treballadores de la llar. És a dir, la taula de les cures està servida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *