Diari del mes de maig 2021 de La Col·lectiva

Aquest mes de maig 2021, l’activitat de La Col·lectiva ha anat molt de la mà de les necessitats econòmiques i millora de les condicions materials dels projectes cooperatius i de les entitats de l’economia social. És per això, que destaquem la difusió dins dels nostres canals de la informació sobre noves línies d’ajuts municipals, de la Generalitat de Catalunya o estatals al voltant de la resposta Covid i altres modalitats de subvencions i/o bonificacions.

Amb aquesta voluntat de poder sociabilitzar eines i recursos d’interès, La Col·lectiva va assistir a la presentació de les noves subvencions municipals a càrrec de l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, juntament amb les regidores Ángeles Sariñena i Rocío Ramírez i que va tenir lloc el 4 de maig a l’equipament de Gornal Activa.

Accions als centres educatius de la ciutat:

A La Col·lectiva també seguim amb els tallers sobre cooperativisme als centres educatius de l’Hospitalet de Llobregat. En aquest cas, vam compartir una sessió el passat 6 de maig a l’INS Escola-Gornal i amb l’alumnat del CFGS del CE Joan XXIII el 31 de maig. També destaquem dins de l’eix d’educació, la preparació de la formació en cooperativisme pel professorat de la ciutat de la mà del Centre de Recursos Pedagògics, així com les jornades per a la preparació del Mercat de Cooperatives d’alumnes de la ciutat dins del projecte EJE municipal i que es va realitzar el 28 de maig de 2021.

Relleu Cooperatiu:

El passat 7 de maig van fer una sessió formativa i de compartir sinergies amb les companyes de la CNT l’Hospitalet de Llobregat, sobre el Relleu Cooperatiu com a eina per a la continuïtat laboral. Casos pràctics, debat i recerca de vies d’intercooperació van marcar una jornada de mirada compartida cap a la destrucció de feina del mercat laboral actual, agreujada amb la crisi de la Covid19.

Formacions

Dins de l’àmbit formatiu que organitza La Col·lectiva, aquest mes destaca que el primer grup de 6 dones del programa del carnet de conduir s’han presentat a l’examen teòric per lliure. Aquest grup forma part del projecte realitzat en col·laboració amb la Unió del Poble Romaní i l’Institut Romanó d’Assumptes Socials i Culturals dins del programa PIDE d’impuls de la dona empenedora. Són més 70 les dones que formen part d’aquestes classes online per assolir el carnet de conducir i que també esdeven en espais de formació en habilitats digitals i tecnològiques.

Dins també de l’apartat de les formacions cooperatives de La Col·lectiva, destaquem la celebració del taller El màrqueting és el teu amic? Com arribes als teus clients? a càrrec de Alquimia Social i en format online. Un curs pràctic dins del programa d’acompanyaments a mida ‘Agafa Aire’ de La Col·lectiva.

Igualment, durant el mes de maig de 2021 s’ha continuat amb l’itinerari formatiu de la mà d’AfrofemKoop sobre aplicar una mirada antiracista i feminista dins de les entitats d’Economia Social i Solidària de l’Hospitalet de Llobregat. Aquest taller va tenir lloc el passat 25/05. Encara manquen dues sessions d’aquest itinerari i les places continuen obertes. Inscripcions aquí

Seguint aquesta línia de formació cap a les entitats de l’ecosistema de l’Economia Social de l’Hospitalet també vam realitzar un taller sobre regularització de persones migrades i sobre les vies institucionals o subvencions que permeten realitzar aquestes contractacions a persones en procés de regularització.

Presencia destacada a premsa:

Per últim, recollim un parell d’aparicions a premsa de l’activitat de La Col·lectiva. La primera, un reportatge a la revista NEXE sobre l’espai comunitari i viver cooperatiu de l’Espora, al carrer Llobregat, 66 de Collblanc a l’Hospitalet.

En segon lloc, l’article publicat a La Vanguardia Baix Llobregat sobre l’exposició de MUET i La Col·lectiva, ‘Cuidar amb Dignitat’ sobre el treball de les cures i la llar i les reivindicacions socials i laborals del col·lectiu:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *