Juny, mes del Medi Ambient a l’Hospitalet de Llobregat

El dia 5 de juny se celebra el dia del Medi Ambient. A La Col·lectiva hem preparat tot un programa d’activitats relacionades amb el nostre eix estratègic Agroecologia i Transició Climàtica. Perquè Economia Social és economia sostenible, respectuosa amb el medi ambient, la biodiversitat i conscient de l’impacte del consum de tots i totes. 

Per engegar el mes amb força, participarem amb una parada a la Festa del Sol que es portarà a terme el cap de setmana del 5 i 6 de juny al barri de Bellvitge. La Festa del Sol es una festivitat organitzada per La Saboga, amb col.laboracio de les veines i col·lectius. Hi haurà xerrades, mostres, tallers, exhibicions o presentacions per enfortir el teixit associatiu i col·lectiu al voltant de la protecció del Medi Ambient al municipi. 

Des de l’Ateneu Cooperatiu participarem amb la presentació de diversos projectes acompanyats per La Col·lectiva o impulsats per alguna de les nostres entitats agrupades. Concretament, podem conèixer el cargobici de L’H en bici, una eina per transformar la logística de la distribució cap a un model més sostenible i no contaminant; També es presentarà La Suculenta, un projecte de menjadors socialitzadors amb productes agroecològics i de proximitat a preus populars; per últim també s’explicarà les activitats de la cooperativa de consum Keras Buti i de l’associació del mateix nom.  Igualment, ens sumem a la bicicletada organitzada el dia 6 de juny per LHenbici per espais verds del Delta i del Parc Agrari del Baix Llobregat. Inscripcions prèvies: lasaboga@gmail.com.

La Col·lectiva, seguint aquesta línia d’impulsar projectes per fer l’Hospitalet més ecologista, també donem suport i participarem d’una sessió o taula rodona sobre l’agroecologia dins dels menjadors escolars de la ciutat, organitzat des del projecte singular Kilombo amb la participació d’AMPAS, productors i comercialitzadors de productes agro de proximitat del Parc Agrari del Baix Llobregat, entre altres. ‘Menjadors Escolars i Agroecologia, què mengen les nostres criatures?’ será una sessió informativa, punt de trobada, amb voluntat de transformar des de la cooperació. 

El dijous 17 de juny, fem una crida a totes les veïnes i veïns de l’Hospitalet interessats en posar en marxa un supermercat o economat cooperatiu amb productes de consum responsable, de proximitat i agroecològics per a la ciutat. Será a les 18:30 hores a l’Espora, el viver cooperatiu ubicat a carrer Llobregat, 66, dins de la llibreria Llavors, al barri de Collblanc. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *