Parlem d’Economies Feministes amb mirades afrodescendents i antiracistes

El divendres 26 de març de 2021,  a les 18:30 hores, tindrà lloc  a la Llibreria cooperativa Espai Llavors, un conversatori a través del llibre autoeditat Metamba Miago, amb la partipació de tres de les seves autores: Desirée Bela-Lobedde (comunicadora, activista i experta en gènere), Deborah Ekoka, escritora i impulsora de la llibreria  ‘United Minds’ a Valencia, i Agnès Essonti, tècnica de La Col·lectiva i sòcia de la cooperativa Brotes. La proposta és obrir un diàleg sobre com impulsar projectes col·lectius que generin economia des de la propia comunitat i valors d’Economia Social.

Aquest esdeveniment es podrà seguir des del canal de Youtube de La Col·lectiva en directe i presencialment amb reserva de places al següent enllaç. Inscripcions.

La Col·lectiva engega amb aquest conversatori del llibre Metamba Miago, un itinerari formatiu dins del seu eix estratègic de treball: Migracions, Racialització i Cures, adreçat a entitats, organitzacions i associacions interessades en aplicar una mirada antiraciste i ecofeminista a les seves praxis diàries. Per a portar a terme aquest recorregut o itinerari, l’Ateneu Cooperatiu de l’Hosptialet compta amb la participació d’AfrofemKoop, projecte acompanyat per La Col·lectiva, edició 2019-2020.

La proposta és la realització de 5 sessions dobles entre el 13 d’abril i el 6 de juliol, per abordar diferents temàtiques com ara:

  • Feminismes negres i africans,
  • Racisme quotidià, llenguatge racista i microracismes.
  • Interseccionalitat. 
  • Apropiació cultural
  • Racisme institucional, antirracisme polític 

El programa inclou una àmplia proposta de materials per treballar i dinàmiques participatives. La filosofia de la proposta és que les persones tècniques de les diverses entitats o organitzacions que participin puguin fer extensiva cap a les seves companyes i entorn proper.

Amb la col·laboració d’AfrofemKoop proposem aquest projecte innovador, metodològicament, que té a veure amb l’antiracisme polític des d’un abordatge que afavoreixi el canvi real i efectiu a les institucions. Plantegem intervencions en profunditat, donat que considerem que el racisme és estructural, així com el mal exercici del poder que es reprodueix dins de les organitzacions, col·lectius i a les relacions quotidianes. I és que, com expliquen des d’AfrofemKoop: “Només des del vivencial és des d’on es pot comprendre com operen les relacions de poder a nivell sistèmic per començar a ser conscient i evitar seguir reproduint-les”.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *