Taules Rodones i Cine Fòrum: Música, com a espai d’alternatives?

Des de sempre, la música ha sigut un espai de creació per les classes populares, des del qual compartir dissidències i resistències culturals. Un espai des del qual es construeixen comunitats, imaginaris col·lectius i referents.

A banda de la dimensió simbòlica i comunitària, tot allò que envolta la música i la seva posada en circulació, també pot esdevenir en generadora d’alternatives econòmiques que reverteixen de forma sostenible i/o positivament als barris i territoris, posant en qüestionament el model d’èxit i d’industria cultural extraccionista actual, marcats per l’individualisme i la meritocràcia.

La creació musical és a l’Hospitalet, com a la ciutat: plural, heterogènia, viva; però invisible i atomitzada, moltes vegades. Des de La Col·lectiva, volem pensar juntes quin és el significat cultural de la creació artística de les comunitats per a, des d’allà, poder explorar formes més cooperatives i en xarxa de gestionar els recursos i donar resposta a les necessitats compartides per aquelles iniciatives musicals de l’Hospitalet de Llobregat.

Pot ser la creació musical un espai d’emancipació econòmica i cultural a l’Hospitalet?

Podem generar xarxes d’intercooperació entre productors, creadors, artistes, estudiants i les mateixes veïnes como co-creadores?

De tot això, volem parlar a les Jornades Música, barris i altres economies al’Hospitalet de Llobregat organitzades per La Col·lectiva que tindrán lloc a l’Auditori Barradas de l’Hospitalet i seran retransmesses a travès del nostre canal de Youtube.

Entre las persones que participaran a la Taula Rodona del dia 24, hi ha confirmació del cantautor Kike Ubieto, de Queralt Lahoz, de Pepe Rovira i Alexa Swain (Voodoo Music).

Us podeu inscriure a qualsevol de les tres sessions a travès d’aquest link. (INSCRIPCIONS)

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *