El director general d’Economia Social, Tercer Sector i Cooperatives visita l’Hospitalet

Josep Vidal, director general d’Economia Social, el Tercer Sector i les Cooperatives de la Generalitat de Catalunya, va visitar ahir L’Hospitalet de Llobregat per conèixer de primera mà el desenvolupament de la nostra tasca a l’Ateneu Cooperatiu de l’Hospitalet La Col·lectiva i també per conèixer alguns projectes de l’Economia Social i Solidària a la ciutat.

La primera parada va ser a L’Espai Espora al carrer Llobregat, 66 de Collblanc. A aquest espai comunitari i viver de cooperatives, que comparteix local amb la Llibreria Llavors, en Josep Vidal es va trobar amb tot l’equip tècnic de La Col·lectiva per compartir detalls sobre el pla d’acció de l’Ateneu durant aquesta convocatòria 2020-21

Allà mateix, el responsable de les Cooperatives de Catalunya, va conversar amb alguns projectes residents a l’Espora, projectes de cooperatives o futures cooperatives acompanyats per La Col·lectiva en el marc del programa-laboratori CultiuCoop. Entre les iniciatives, es van presentar Mujeres Unidas Entre Tierras, una asociació i futura cooperativa de dones treballadores de la llar i les cures. Portaveus del col·lectiu, van explicar la seva feina amb mas de 700 dones connectades en xarxa, i la importància de regularitzar persones migrades. 

També va conversar amb un dels impulsors de la llibreria cooperativa Espai Llavors, que ofereix un espai cultural integrat al barri i aposta per la diversitat, els llibres crítics i de ciències socials i per la intercooperació. Una de les sòcies de Districte7 va explicar aquest projecte de mitjà de comunicació local cooperatiu per l’Hospitalet de Llobregat, nascut al 2020. Per la seva banda, els creadors d’Ekonomikon vam compartir el seu objectiu: esdevenir una gestoria referent al territori amb valors d’Economia Social i Cooperativisme.

Des del barri de Collblanc fins a Santa Eulàlia, Josep Vidal, acompanyat per tècniques de La Col·lectiva va visitar el taller de Toquem Fusta, un col·lectiu de fusters que des de fa anys treballen col·lectivament, oferint serveis de construcció amb fusta de manera artesanal i totalment a demanda. 

A continuació, ens vam trobar a Bellvitge amb LH en Bici, un projecte integral de promoció i sensibilització en mobilitat sostenible i ciclologística acompanyat per La Col·lectiva.

 

L’última parada d’avui són L’Hort Eriçó, Les Cabasses i la cooperativa de consum KerasButi, tres iniciatives al Parc Agrari que proposen un circuit de producció, distribució i consum agroecològic. Projectes que connecten el proper Parc Agrari del Baix Llobregat amb la ciutat de l’Hospitalet. 

Allà, vam gaudir del dinar a càrrec del Cafè Carmela, un projecte de dinamització de la cuina del Casal de Gent Gran de Bellvitge, a través d’un projecte singular de la cooperativa Mujeres Pa’lante.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *