Les vides negres importen

El pròxim divendres 26/06/2020 a les 17:30 h La Col·lectiva ha organitzat una trobada online que serà retransmesa en directe al seu canal de YouTube sobre “Les vides negres importen”, amb la participació de:

  • Jeffrey Abé Pans: activista panafricanista i coordinador del llibre “Cuando somos el enemigo: activismo negro en España”.
  • Yeison F. García López: activista antirracista, poeta i polític. Membre de Espacio Afro. 
  • Basha Changuerra: activista afrofeminista, com a part del col·lectiu CNAAE (Comunidad Negra Africana y Afrodescendiente en España).

La xerrada serà dinamitzada per les tècniques de La Col·lectiva Norma Véliz i Agnes Essonti i busca reflexionar sobre la visibilitat de la comunitat afrodescent en el nostre territori i la seva lluita. 

 

El 25 de maig de 2020 George Floyd va ser assassinat a mans de 4 policies a Minéapolis, als Estats Units. Arrel de la difusió del vídeo en el que durant 8 minuts i 46 segons l’asfixiaven exercint pressió amb el genoll sobre el seu coll, la comunitat afrodescendent arreu del món va decidir aixecar-se i dir prou. Es van convocar protestes per a la defensa dels drets de les persones afrodescendents on es condemnava l’actuació dels 4 policies que van participar en l’assassinat de George Floyd i es va demanar justícia per a moltes més persones negres que han mort a mans de la policia o causa del racisme institucional. 

Defensem que el que ha passat les darreres setmanes no és un cas aïllat. En George Floyd no és l’únic. La llista és interminable. El racisme sistèmic i la brutalitat policial són problemes reals i que no només afecten a la població afrodescendent als Estats Units. A Espanya i a Catalunya també es respira el racisme. Les vides negres també importen, aquí. Des de la Lucrecia Pérez al 1992, a la Samba Martine al 2011, a les 15 persones que van morir a la platja del Tarajal al 2014, al Mame Mbaye al 2018. De fet, als barris de la zona Nord de l’Hospitalet les identificacions per perfil racial i la pressió policial cap a persones racialitzades són una realitat diària.

Som consicnets que des de l’economia social i solidària es fan esforços per tal de contemplar a les persones migrades i/o racialitzades dintre de les possibilitats, però pensem que molt sovint això no es tradueix de manera tangible. Des de La Col·lectiva creiem en la importància de visibilitzar totes les veus i de posar les vides de les persones migrades i/o racialitzades al centre, avui i sempre. És vital que estiguem obertes a la revisió constant i a repensar les nostres accions.

Com va dir l’Angela Davis… “En una societat racista, no n’hi ha bastant amb no ser racista, s’ha de ser antirracista”. 

La participació en les activitats del programa d'Economia Social (com les que organitza La Col·lectiva) està subjecta a un seguit de condicions que entre altres aspectes recullen el tractament que es farà de les vostres dades segons la nova Llei del RGPT i el permís per utilitzar la vostra imatge per a arxiu i difusió de l'activitat, i mai amb cap ús comercial. Us demanem tota aquesta informació per a acreditar la participació a les nostres activitats davant les administracions que aporten recursos per a la seva realització. Totes les formacions, tallers, xerrades o esdeveniments de La Col·lectiva son OBERTS i GRATUÏTS per a totes les persones i cap camp d'aquest formulari serà un factor excloent de la participació.
Veure termes i condicions: https://aracoop.coop/politica-de-privacitat-i-dades
Veure condicions de participació: https://aracoop.coop/condicions-de-participacio-2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *