Xerrada online: Una ciutat que cuida?

L’estat d’alerta provocat per la pandèmia del Covid-19 ha fet emergir la transcendent importància de les cures comunitàries dins del sosteniment de la vida als barris i ciutats. Sota aquest plantejament, hem engegat un cicle de xerrades online al voltant de la finestra d’oportunitat que s’obre, des de la consciència col·lectiva del que ens juguem, com a societat, si no posem la vida al centre; i per tant, la necessitat d’abordar les cures i solucions, des d’una visió comunitària. Aquesta qüestió precisament és un dels eixos estratègics que ja estaven identificats dins del pla de treball de La Col·lectiva i que específicament vinculem amb el factor migratori i de gènere, degut a la realitat socio-demogràfica del nostre territori.

El cicle de xerrades online va començar amb Ecofeminismes en temps de Covid-19 i que es pot visualitzar aquí.

Amb aquesta mateixa mirada, el pròxim 21/05/2020 a les 17:30 hores, La Col·lectiva ha organitzat la Xerrada online ‘Una ciutat que cuida?: Imaginem polítiques públiques contra la precarització i invisibilitat de l’atenció a les cures’. Aquest vol ser un espai de reflexió i anàlisi de les polítiques i serveis públics que s’han establert des de l’administració local, a la prestació d’atencions cap a les persones amb diverses necessitats de la ciutat. Estem parlant de l’atenció cap a la gent gran, amb necessitats especials de mobilitat, persones amb diversitat intel·lectual, persones amb diversos graus de dependència o amb dificultats pel seu desenvolupament a la vida social/pública o altres diversitats que visibilitzen les nostres interdependències.

Volem plantejar una conversa sobre quins són els mecanismes i prestacions de que disposa l’administració local per tal de garantir els drets d’atenció i cures dels seus veïns i veïnes, quines necessitats específiques n’hi ha a una ciutat com l’Hospitalet de Llobregat i intercanviar experiències amb altres municipis que han proposat models diversos cap a l’atenció domiciliària i de les cures a la llar, inspirats pels valors de l’Economia Social i Cooperativa.

Tanmateix, reflexionarem sobre el pes del sector informal de les cures a la llar a l’economia i sosteniment de la vida a l’Hospitalet,la situació provocada pel confinament i pandèmia del Covid-19, i sobre com podrien les institucions millorar les condicions de vida de moltes de les veïnes del municipi, empleades del sector.

Hem convidat a xerrar sobre aquest tema a:

  •       Representants de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat:

o   Jesús Husillos, cinquè tinent d’alcaldia d’àrea d’equitat, drets socials i recursos humans

o   Laura Garcia Manota, regidora de Govern d’Igualtat i LGTBI

  •       Irene Polo, delegada sindical d’UGT del Servei d’Atenció Domiciliària de L’Hospitalet
  •       Mercè Panyella, portaveu del projecte Lluçanès Cuida
  •       Nieves Ávila Lozano, técnica Barcelona Cuida

La xerrada online comptarà amb un espai per a preguntes rebudes des de les espectadores i es retransmetrà mitjançant un vídeo-streaming al nostre canal de Youtube. que us farem arribar al mail minuts abans.

Si vols seguir aquesta xerrada en directe, inscriu-te a continuació. Totes les activitats de La Col·lectiva son obertes a qualsevol persona i gratuïtes. 

Demanem omplir aquest qüestionari, donat que justificar la participació a les nostres activitats és un requisit obligatori davant la Generalitat i el Ministerio de Trabajo y Economia Social, com a institucions que aporten a l’Ateneu Cooperatiu de l’Hospitalet, els recursos necessaris per a portar a terme la nostra agenda. Tot i que els camps del qüestionari estiguin marcats com a obligatoris, ningú serà excloent; i en cas de no disposar de document identificatiu es pot utilitzar qualsevol xifra.

La participació en les activitats del programa d'Economia Social (com les que organitza La Col·lectiva) està subjecta a un seguit de condicions que entre altres aspectes recullen el tractament que es farà de les vostres dades segons la nova Llei del RGPT i el permís per utilitzar la vostra imatge per a arxiu i difusió de l'activitat, i mai amb cap ús comercial. Us demanem tota aquesta informació per a acreditar la participació a les nostres activitats davant les administracions que aporten recursos per a la seva realització. Totes les formacions, tallers, xerrades o esdeveniments de La Col·lectiva son OBERTS i GRATUÏTS per a totes les persones i cap camp d'aquest formulari serà un factor excloent de la participació.
Veure termes i condicions: https://aracoop.coop/politica-de-privacitat-i-dades
Veure condicions de participació: https://aracoop.coop/condicions-de-participacio-2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *