Campanya #MésQueMai

Des de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius treballem de forma conjunta davant la situació d’emergència social i econòmica actual i impulsem la campanya “Més que mai, Ateneus Cooperatius”. L’objectiu és donar resposta a les necessitats generades en aquest context per seguir fomentant l’economia social i solidària arreu del territori. Aquesta campanya dóna resposta a quatre grans línies d’actuació:

Més que Mai, intercooperem per visibilitzar les iniciatives que es porten a terme des de l’Economia Social i Solidària (ESS) i per donar resposta a la nova realitat. Des de l’inici de la crisi de la Covid-19 s’han realitzat diferents campanyes d’intercooperació per fer front a la situació, com per exemple Suma’t al Consum Agroecològic!. En aquesta campanya les organitzacions agroecològiques s’han enxarxat més que mai per reivindicar un model de consum responsable amb les persones i amb la vida. L’objectiu és posar en valor la pagesia i els productes de proximitat i locals com una manera de fer front a la crisi i a la situació d’emergència actual.

Un altre exemple és #dESSconfinemPonent, on l’Ateneu Cooperatiu de les terres de Lleida, amb la implicació de diferents entitats i organitzacions de l’ESS, ha posat en marxa una campanya de micromecenatge solidari per donar suport al teixit cooperatiu de Ponent en un moment vital per continuar la seva activitat i fer front a aquesta situació de crisi.

Un altre exemple és el El Fons Cooperatiu per l’Emergència Social i Sanitària. Diferents organitzacions de l’ESS catalana han impulsat el projecte de recollida de fons per donar suport econòmic a 26 iniciatives que aporten solucions directes, cosint mascaretes i bates, fabricant viseres 3D, produint i distribuint productes agroecològics, tenint cura de les persones o desenvolupant tecnologies lliures per teletreballar. El Fons ha obtingut amb la primera fase 46.240 euros en només 15 dies.

Més que Mai, som al territori per identificar les realitats i necessitats de l’ESS i així donar-hi resposta. L’objectiu és que des de la Xarxa d’Ateneus Cooperatius obtinguem una radiografia de la realitat en la que es troba el país i així poder activar mecanismes que ajudin al sector a superar aquest escenari de dificultat.

Aquest repte compta amb dues fases: una primera en la qual cada Ateneu Cooperatiu envia un breu qüestionari, elaborat entre els 14 Ateneus Cooperatius de Catalunya, per detectar l’estat de les iniciatives del seu territori; una segona fase que consisteix en recollir tota la informació i obtenir una fotografia de l’estat de l’Economia Social i Solidària a Catalunya, i les necessitats que hagin sorgit arran d’aquesta situació per tal de concretar accions que puguin ser realment útils i ajustades a les seves necessitats.

Més que Mai, compartim coneixement per enfortir els projectes i facilitar eines i recursos a través de formacions en línia.

Aprofitant l’oportunitat d’utilitzar eines virtuals, els Ateneus Cooperatius sumem tota la nostra oferta formativa perquè tots els projectes d’economia social i solidària, independentment d’allà on es trobin, puguin adquirir les eines i recursos més adients a les seves necessitats. Així mateix, les formacions volen donar resposta a les necessitats específiques sorgides en aquest context i proposen temàtiques adaptades que permetin a les organitzacions sortir enfortides d’aquesta crisi.

#MésQueMai, ELS ATENEUS COOPERATIUS A PROP VOSTRE!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *