Èxit d’afluència a la visita guiada a l’Exposició ‘Catalunya, terra cooperativa’ al Museu L’H

El passat diimecres15 de gener, el Museu de l’Hospitalet va acollir la presentació de la part local de l’exposició ‘Catalunya, Terra Cooperativa’ amb la celebració d’una visita guiada a càrrec de Xavi Palos, president de la Fundació Roca Gales, curadora de la mostra general, i del Manel Domínguez, del Centre d’Estudis de l’Hospitalet (CEL’H), entitat responsable del recull de informació sobre la història de les cooperatives a la ciutat de l’Hospitalet de Llobregat.

Xavi Palos, president de la Fundació Roca Galès, durant les seves explicacions a l’exposició ‘Catalunya, terra cooperativa’ al Museu de l’Hospitalet de Llobregat
Manel Domínguez del Centre d’Estudis de l’Hospitalet de Llobregat explicant l’història de les cooperatives al municipi, durant la visita guiada a l’exposició ‘Catalunya, terra cooperativa’ al Museu de l’Hospitalet de Llobregat

Al voltant d’una trentena de persones van gaudir de les explicacions dels dos experts respecte als orígens del cooperativisme a la ciutat de l’Hospitalet, a la dècada de 1870. De la mateixa forma, durant el recorregut pels plafons explicatius i pels objectes exhibits a l’exposició, es van  compartir dades curioses, com ara l’equivalència d’una moneda de la cooperativa Suport Mutu amb un kilogram de pa de l’època.

L’acte sobre Memòria i Cultura Cooperativa del passat dia 15 de gener, va comptar amb participació institucional de l’Ajuntament de l’Hospitalet, mitjançant el parlament i benvinguda oficial, per part de Rocío Ramírez, tinent d’alcalde d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social, qui va acudir per delegació de l’alcaldessa Núria Marín, i que va fer valdre les línies estratègiques municipals d’aposta per l’Economia Social i Solidaria a l’Hospitalet.

Manel Domínguez (CELH), Xavi Palos (Foca Gales) Ana Vallina (La Col·lectiva), Josep Maria Solias (Museu l’Hospitalet) i Rocío Ramírez, tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de l’Hospitalet durant la presentació de l’acte sobre Memória Cooperativa a la ciutat

Per la seva banda, Josep María Solies, director del Museu de l’Hospitalet va destacar la inter-cooperació realitzada per a celebrar la mostra, mentre la portaveu de La Col·lectiva va destacar la importància de recordar i conèixer les experiències anteriors en cooperativisme per a traçar estratègies de futur.

Els i les assistents a l’acte ‘Memòria i Cultura Cooperativa a l’Hospitalet’ van poder provar productes de proximitat al pica-pica organitzat des de la Cooperativa Mujeres Pa’lante i se’n van emportar com a record, un ram de julivert i lavanda dels camps del Parc Agrari del Baix Llobregat.

 

L’exposició estarà oberta al públic fins al 2 de febrer al Museu de l’Hospitalet, edifici l’Harmonia, ubicat a la Plaça Josep Bordonau i Balaguer, 6 de l’Hospitalet de Llobregat.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *