Inaguració de l’exposició ‘Catalunya, terra de cooperatives’ al Museu d’Història de l’Hospitalet de Llobregat

Des del dijous 12 de desembre de 2019, fins al 2 de febrer de l’any vinent, l’edifici l’Harmonia del Museu d’Història de l’Hospitalet de Llobregat, acull la mostra ‘Catalunya, terra cooperativa’ comissionada des de la Fundació Roca Galès Catalunya. L’exposició ‘Catalunya, terra cooperativa’ presenta, a través d’un recorregut per l’ahir, l’avui i el demà de les pràctiques cooperatives, el cooperativisme i l’economia social com a eines útils i vàlides per a la generació d’alternatives a la societat actual, superant la visió del cooperativisme com una pràctica obsoleta del passat.

Tant el Centre d’Estudis de l’Hospitalet, com La Col·lectiva, Ateneu Cooperatiu de l’Hospitalet, han treballat per fer possible que aquesta exposició pugui ser visitada a la nostra ciutat. Ambdós, comparteixen la seva tasca i voluntat per recuperar la memòria cooperativa del municipi i destacar exemples de cooperació horitzontal, econòmica i de producció dels nostres avantpassats com a escola de bones praxis.

Per aquest motiu, des del mes de gener, la mostra es veurà ampliada amb una part dedicada en exclusiva a les experiències cooperatives de l’Hospitalet de Llobregat. Un contingut propi, resultat de la recerca del CELH i d’altres agents, com ara La Col·lectiva i que es va concretar en un mapa del món cooperatiu de l’Hospitalet i a una ruta realitzada fa uns mesos pels racons que encara desen la memòria cooperativa.

Per a ampliar informació sobre l’exposició Catalunya Terra Cooperativa, entra aquí.

Informació d’interès:

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *