Inauguració “Passat i present del cooperativisme a l’Hospitalet”

Inaugurat “Passat i present del cooperativisme a l’Hospitalet”, una exposició que posa en relleu els últims 150 anys de cooperativisme local

L’exposició, que es pot veure a partir d’avui i fins el dia 8 de novembre a l’edifici Gornal Activa de l’Hospitalet, podrà ser visitada a partir del pròxim 12 de desembre al Museu de l’Hospitalet “Passat i present del cooperativisme a l’Hospitalet” vol ser un viatge pel cooperativisme local des de finals del segle XIX fins al segle XX a través dels moments claus de la història de Catalunya per acabar desembocant en la realitat cooperativista actual.

L’Hospitalet, divendres 31 d’octubre. Durant la tarda d’ahir va tenir lloc la inauguració de “Passat i present del cooperativisme a l’Hospitalet”. Una exposició que es podrà visitar des d’avui 31 d’octubre i fins el 8 de novembre a l’edifici Gornal Activa de la localitat i que ofereix una mirada històrica del passat cooperatiu de l’Hospitalet, tot repassant els últims 150 anys del moviment i que el connecta amb l’actualitat cooperativa de la ciutat.

Organitzada per l’Ateneu Cooperatiu “La Col·lectiva” amb la col·laboració del Centre d’Estudis de l’Hospitalet, “Passat i present del cooperativisme a l’Hospitalet” es va inaugurar de la mà de Joan Camós (Institut d’Estudis de l’Hospitalet) i Alberto Quiñones (La Col·lectiva), dues de les persones que han ajudat a fer-la possible, tant pel que fa al discurs històric i la recollida d’informació com a l’àmbit més tècnic i de gestió. L’exposició, que consta de 12 plafons, 7 dels quals són històrics i 5 que fan referència a la situació actual, presenta també vuit fotografies històriques que posen imatge a la radiografia del passat cooperativista de la ciutat que aquesta mostra.

A través d’un viatge a través dels diferents contextos polítics que ha viscut Catalunya des de finals del segle XIX fins al segle XX, la mostra presenta la realitat cooperativista en cada moment, centrant-se en la ciutat de l’Hospitalet, per acabar fent una anàlisi de l’estat actual a la ciutat. Així, es destaquen cooperatives històriques de referència a la ciutat, com la Cooperativa Montepío Hospitalense o La Redentora, de principis del segle XX, a

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *