L’Ateneu Cooperatiu de l’Hospitalet presenta oficialment la Guia de Cooperativa de Serveis a través dels casos d’èxit Projecte Optimus i Som Mobilitat

L’Ateneu Cooperatiu de l’Hospitalet presenta oficialment la Guia de Cooperativa de Serveis a través dels casos d’èxit Projecte Optimus i Som Mobilitat

• Ha estat l’acte de presentació oficial de la Guia Cooperativa de Serveis, un document encarregat per part de la Direcció General de Cooperatives de la Generalitat de Catalunya, elaborat per Coop de mà i Calidoscoop.

• Som Mobilitat i El Projecte Optimus han parlat sobre els seus projectes, evidenciant com el model de cooperativa de serveis suposa importants avantatges empresarials i socials, tan pel que fa als membres de la mateixa empresa com per al públic destinatari dels seus serveis.

Durant la tarda d’ahir, ha tingut lloc la presentació “La Cooperativa de serveis com a forma de cooperació entre negocis” a l’edifici Gornal Activa de l’Hospitalet. Un esdeveniment, organitzat per l’Ateneu Cooperatiu de l’Hospitalet, en el que s’ha presentat oficialment la “Guia de Cooperativa de Serveis” de la Direcció General deCooperatives de la Generalitat de Catalunya i  s’ha reivindicat la figura de la cooperativa de serveis a través dels casos d’èxit Som Mobilitat i el Projecte Optimus.

Malgrat la situació d’agitació i de tensió política que s’està vivint durant aquests últims dies a Catalunya, i especialment a la ciutat de Barcelona, des de l’organització s’ha decidit continuar endavant amb aquest acte per motius de responsabilitat amb el món cooperatiu, ja que havia estat programat des de feia mesos. La situació prèviament exposada però, ha impedit que el Director General d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa Josep Vidal no hagi pogut ser present i que hagi estat la Tinent d’Alcalde de l’Àrea d’Ocupació, Empresa, Turisme i Economia Social de l’Ajuntament de l’Hospitalet Rocío Ramírez l’encarregada de fer els parlaments de benvinguda.

Un dels moments claus de la tarda ha estat la presentació per part de Josep Pedrosa de Coop de mà i de Laura Hernández de Calidoscoop de la Guia de Serveis de la Direcció General de Cooperatives, elaborada ara fa un any per aquestes dues empreses. Un document que evidencia la importància de la Cooperativa de Serveis com a peça clau en el món cooperativista i la
posa en valor, exposant que quan els serveis són dissenyats i participats per part dels mateixos negocis que els seus destinataris són més eficients. Aquest millor funcionament dels serveis ha estat representat per dues experiències cooperatives d’èxit.

 

D’entrada, Delfí Sirvent, de Quality Ferretería Plus, ha parlat sobre el Projecte Optimus que, com a
agrupador de 300 establiments, ha esdevingut un agent de referència en el món de la ferreteria
del nostre país. Seguidament, Alfredo Cano ha representat el cas de vehicles elèctrics
compartits de Som Mobilitat, com a servei mancomunat entre negocis, en un moment
d’indiscutible emergència climàtica.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *