Art i economia com a motor de transformació social durant la Festa del Parc de Bellvitge

Art i economia com a motor de transformació social durant la Festa del Parc de Bellvitge.

• L’Ateneu La Col·lectiva de l’Hospitalet ha organitzat a la Festa del Parc de Bellvitge diverses activitats durant el cap de setmana per fer arribar l’economia i l’art com a potencials eines de transformació social en el territori.

• Els actes celebrats han comptat amb la col·laboració de projectes destacats del món de l’economia social i solidària i de la cultura. La Festa al Parc celebrada aquest passat cap de setmana en el marc de la Festa Major de Bellvitge, ha comptat amb una part dedicada a la transformació social. Ha estat gràcies a l’Ateneu La Col·lectiva de l’Hospitalet, que ha dut a terme un seguit d’activitats relacionades amb l’economia social i solidària i l’art com a eina de canvi i de regeneració del teixit social.

 

Els primers actes van arrencar durant la tarda de divendres, en la que va tenir lloc una xerrada sobre finances ètiques conduïda per Jean François Guillemet de Coop57 i Karen Odelot de CooDin, dos projectes relacionats amb una nova economia social. Guillemet va parlar sobre Coop57, destacant la temàtica de les inversions de capital ètiques, en les que pot participar qualsevol persona amb una base de 300 € i amb les que és possible aconseguir un creixement responsable. Odelot, per la seva part, va tractar la temàtica de les monedes complementàries a través del projecte CooDin, que té per objectiu reactivar l’economia social i solidària en els territoris amb una moneda social d’intercanvi que, tot i no existir encara a l’àrea urbana de Barcelona, ja funciona a algunes comunitats de la Garrotxa, Tarragona i l’Ebre.

 

Paral·lelament, la tarda de divendres també va comptar amb un taller de grafiti i un de breakdance, organitzats per la Fundació Contorno Urbano (agrupada de la Col·lectiva), en els que una vuitantena de nens, nenes i joves de diferents edats van poder-se expressar lliurement a través d’aquestes formes d’art urbà. Una activitat gratuïta que va obtenir una molt bona resposta per part de totes les persones que hi van participar.

 

Durant la tarda de dissabte, la xerrada “Art urbà, art comunitari”, va destacar, a través de la participació de Raquel Delgado de Generation Hip Hop Espanya, Àgia Luna d’Artixoc, Maribel Mata de 48h Open House i Esteban Martín de Contorno Urbano, el paper de la cultura com a eina transformadora de la societat. A partir de l’explicació de projectes relacionats amb diferents disciplines artístiques com el teatre, l’arquitectura o la dansa, es va fer incís en la capacitat de l’art com a instrument per afavorir el canvi i la regeneració del teixit social, especialment entre aquells col·lectius més joves o amb risc d’exclusió social. Amb els actes celebrats durant el cap de setmana, l’Ateneu La Col·lectiva ha volgut posar de manifest, un cop més, la importància de potenciar l’economia social i solidària en el territori de l’Hospitalet amb objectiu d’arribar a tota mena de persones i de col·lectius.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *