6 DE JULIOL DIA INTERNACIONAL DEL COOPERATIVISME

El 6 de juliol de 2019 vam fer una crida a celebrar plegades un futur en el qual la prioritat ha de ser el desenvolupament humà i la justícia social. Mitjançant el dia internacional del cooperativisme totes les persones, tant els responsables polítics a nivell local, nacional i mundial, les organitzacions de la societat civil i el públic en general podran descobrir com contribueixen les cooperatives a crear un ambient de treball digne.

L’ocupació cooperativa està lluny de ser un fenomen marginal. D’acord amb un càlcul realitzat recentment, les cooperatives de tot el món donen feina a més de 279 milions de persones; la qual cosa correspon a aproximadament un 10% de la població ocupada total a nivell mundial.

Més enllà de les xifres, diversos estudis confirmen que, en comparació amb l’ocupació en altres sectors, els treballs cooperatius:

-Tendeixen a ser més sostenibles amb el pas del temps la diferència entre els salaris dels llocs de major i menor responsabilitat és menor i solen estar millor distribuïts entre les àrees rurals i urbanes.

Per tot això creiem que és necessari continuar treballant per construir un model econòmic basat en l’economia social i el cooperativisme que ens ajudi a crear treball digne per totes les persones.

Reportatge de la televisió de l’Hospitalet del dia internacional del cooperativisme

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *