3ª Taula Territorial

 

La Col·lectiva vam celebrar la III Taula Territorial el dimecres, 17 d’octubre, a la Biblioteca de Bellvitge.

L’acte va començar amb la introducció sobre Ateneus Cooperatius de Direcció General d’Ateneus, l’aportació de Jaume Graells com a regidor d’educació de l’Ajuntament i la presentació de la taula per la Col·lectiva.

Posteriorment, hem explicat les característiques del procés de mapatge d’Economia Social de L’Hospitalet. Ha estat tot un any de visites a cooperatives (i algunes associacions) per conèixer-nos, posar-nos cara, i entrevistar-les amb l’eina del Pamapam. De fet, Alba de Pamapam, va a compartir el diagnòstic de les entrevistes (i que està penjat en aquest enllaç), destacant les característiques del sector i comparant amb la resta de Catalunya.

Després d’ella, es van mostrar algunes de les fitxes de Bones Pràctiques, on s’assenyala una bona pràctica de gairebé totes les entitats amb les quals hem parlat. També podreu trobar totes les fitxes aquí (estem pujant-les a la web).

El moment de pausa va ser protagonitzat per Mujeres Pa’lante, qui van preparar un menjar molt sa i saborós (finançada per la Col·lectiva). Elles són un exemple de bones prácticas cooperatives a aquesta ciutat: Dones migrades que s’organitzen, es recolzen i s’autoocupen amb treballs amb condicions dignes.

Després vam fer un cercle on vam plantejar reptes de futur de cara a la tasca que La Col·lectiva desenvoluparà durant el proper any.
Van sortir propostes com:
– Portar l’eina del Pamapam a les escoles de la ciutat.
– Organitzar trobades per a les entitats de l’ESS, com per exemple Firas.
– Modificar el llenguatge per utilitzar termes no tan dirigits a la gent ja implicada del sector.
– Acostar l’ateneu als barris (en concret del nord); i no pensar tant en com atreure a la gent.
– Acompanyar i generar processos comunitaris que permetin derivar recursos a iniciatives que ja s’estan donant als barris.

Recollim aquestes idees per treballar-les i seguim! 🙂

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *