Xerrada “Escoles de cooperació”

A la Col·lectiva vam tornar de vacances més actives que mai!!

Vam preparar una sèrie de xerrades i jornades relacionades amb la #EconomiaSocialSolidària que es van celebrarar durant les Festes de Bellvitge.

La primera trobada dels actes organitzats volia donar resposta a una de les demandes més explícites en aquesta ciutat: la cooperació posada en pràctica en el sector educatiu.

A diferència d’altres ocasions on vam treballar sobre les estràtegies per al present, aquesta vegada, després d’escoltar el diagnòstic general dels reptes del sector per Pablo Ragui, vam aprofitar per fer memòria i recuperar les històries de la Guarderia Laboral Tintín, de la mà d’Isabel Fernández i les seves companyes, més l’experiència d’Ángela Rodrigo a l’escola Balmes.

Dos exemples de lluita d’una comunitat que va apostar per crear entre professors, pares i nens, l’escola i el seu sistema educatiu. Els inicis d’ambdues van estar vinculats als orígens del barri, per aquest motiu es van articular amb altres lluites veïnals (especialment la Tintín).

Pots escoltar la xerrada al complet a la nostra secció “Comunitats d’aprenentatge -> Recursos i referents”.

Suport mutu, implicació de la comunitat i cooperació (en comptes de competició) per generar un espai on els més petits puguin desenvolupar competències per a la vida; una que sigui més sostenible i solidària.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *