Jornada Finances ètiques i solidàries

Les finances ètiques neixen per donar resposta a les inquietuds de moltes persones que no volien veure com els seus estalvis i inversions acabaven vinculades amb pràctiques que danyaven el medi ambient i els Drets Humans. Representen un impuls per allunyar-se de la lògica del màxim benefici sense importar el mitjà, anteposant valoris ecologistes i socials.

D’aquesta forma, les finances ètiques busquen posar les entitats financeres al servei de la societat, promovent que les relacions humanes desplegades en la dimensió econòmica estiguin guiades per valors solidaris.

 

Coop57 s’ha dedicat a la transparència en inversions i a la democràcia en la presa de decisions en l’àmbit financer.

Fiare treballa dins del model de la banca ètica: la seva política de crèdit finança projectes no només per la seva viabilitat econòmica sinó també per la seva funció social i mediambiental.

CAF representa una forma innovadora d’estalvi col·lectiu mitjançant caixes comunitàries de diverses persones. Aquest sistema permet adquirir petits crèdits del fons comú per fer front a imprevists i despeses. Una forma d’estalvi basada en la confiança.

 

Una trobada molt interessant per totes les persones presents! 😉

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *