Setmana del Cooperativisme – Manifest –

El 7 de juliol celebrem el Dia Internacional de les Cooperatives sota el lema “societats sostenibles mitjançant la cooperació” i el tema “consum i producció sostenibles de béns i serveis“.

Manifest de l’Aliança Internacional de les Cooperatives per a la celebració de la #diadacoop2018

Enguany des de Catalunya ens sumem amb força als actes del Dia Internacional de les Cooperatives amb una setmana (del 2 al 8 de juliol) plena d’activitats relacionades amb el foment del cooperativisme i la seva contribució a “ les societats sostenibles a través de la cooperació”.

El Dia Internacional de les Cooperatives se celebra des de l’any 1995 commemorant el centenari de la creació de l’Aliança Cooperativa Internacional (ACI) a Londres i fent públic un manifest. Aquesta organització aglutina cooperatives de 100 països que compten amb un total de 700 milions de membres.

El lema i el tema estan alineats amb el del Fòrum Polític d’alt nivell del 2018 per al Desenvolupament “Transformació cap a un desenvolupament sostenible i societats fortes“ i reflecteix els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, inclosos sota el número 12, ‘Consum i producció
responsables‘.

A Catalunya hi ha més de 4.000 cooperatives que contribueixen a construir societats més sostenible, fomenten el consum i la producció sostenibles i estan presents en tots els sectors d’activitat i representen el 2,2 del PIB Català. També des del Govern, la creació de cooperatives és un dels objectius estratègics, motiu pel qual s’impulsen programes de suport i foment de l’economia social i cooperativa com, laxarxa d’Ateneus cooperatius (XAC), el programaaracoop, els Projectes singulars generadors d’ocupació, així com ajuts a la incorporació de
socis, a la capitalització i altres línies financeres específiques.

La Col·lectiva, l’Ateneo Cooperatiu de L’Hospitalet, forma part de la XAC i per tant és una iniciativa promoguda pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies en el marc del programa aracoop i impulsada a partir de l’aliança de diversos actors públics i privats de l’economia social del territori, amb l’objectiu de generar emprenedoria col·lectiva, nous projectes cooperatius i llocs de treball en el cooperativisme a través de la intercooperació, la promoció, la formació i la difusió de l’economia social i solidària i el cooperativisme, actuen per fomentar i enfortir l’economia social i cooperativa arreu del territori.

Aprofitant que celebrem la setmana del cooperativisme, aquest dijous organitzem una xerrada en què compartir les novetats de la nova llei d’Economia Social i Solidària. 

Us convidem a tots i a totes a la #diadacoop 2018 en el territori!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *