De lo bonito no se come. Agroecologia i consum conscient

El dissabte 2 de juny vam tornar amb una altra sessió “De lo bonito no se come”.

En aquesta ocasió vam estar a Collblanc, i vam xerrar amb la cooperativa El Rodal (Sabadell) i l’Ecobotiga Cooperativa Terrassa.

El Rodal és un nou espai agroecològic cooperatiu que acaba de néixer a Sabadell que neix per acostar els productes agrícoles de proximitat a les taules dels sabadellencs. “També volem camps que produeixen aliments, no pas fàbriques que els processin”, diu la Laura Vicens.

 

 

L’Egarenca és una altra ecobotiga ecòlogica que porta una mica més de temps oberta. Són 53 famílies sòcies les que han apostat per aliments sans i de proximitat. A més, gràcies a la quantitat de menjar que ja estan subministrant han aconseguit contractar a dues persones.

 

La xerrada va ser una conversa amena i propera entre les persones que estàvem allí: veïnes de L’Hospitalet, usuàries dels aliments agroecológics, curiosos,… El que El Rodal i l’Egarenca van compartir van ser les seves històries, posant l’accent en que van partir de la necessitat que tenien com a grup. A partir d’aquí, van decidir passar de petites cooperatives a ecobotigues: això els permetria “professionalitzar-se”, i així pagar a treballadors. Tot depèn de cada grup però en aquests casos van decidir facilitar el consum a les famílies sacrificant una part d’implicació i activisme que requeriria no comptar amb aquestes persones assalariades.
Hi ha molts tipus de grups de consum, i en la seva diversitat està la seva riquesa. Cada col·lectiu té la possibilitat de conformar l’estructura que millor vagi amb el seu taranná; aquestes són els dels nostres amics del Rodal i L’Egarenca, i els agraïm que ens els hagin explicat.

 

I tú, vius a L’Hospitalet i vols tenir cura de la teva salut? El projecte Keras Buti vol crear una cooperativa de consum a la ciutat, amb punts de recollida a cada barri: escriu-nos i forma part d’aquest increïble projecte que transformarà la teva vida i la del teu entorn.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *